flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо проведення в Інгулецькому районному суді міста Кривого Рогу Дніпропетровської області конкурсу «Суд очима дитини»

25 листопада 2019, 11:21

Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області запрошує школярів до участі у конкурсі «Суд очима дитини».

Метою конкурсу є:  

  • підвищення уваги суспільства до необхідності сприяння діяльності осіб та органів, що забезпечують здійснення правосуддя;
  • висвітлення високої місії судів та судової діяльності у сучасному суспільстві художніми засобами, формування почуття патріотизму та власної гідності громадян України;
  • виховання поваги до суду, суддів та Закону;
  • розвиток в юних українців прагнення зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу.

Роботи подаються до кабінету № 5 (за адресою: вул. Груні Романової, 6 А, м. Кривий Ріг, 50026) або надсилаються поштою на цю ж адресу з 25 листопада 2019 року до 09 грудня 2019 року включно.

Нагородження відбудеться 13 грудня 2019 року.

Учасниками конкурсу можуть бути школярі віком від 6 до17 років.

Вимоги до малюнків:

  • малюнок має відображати судову тематику: суддя, судовий процес, працівники суду, бачення дитиною ролі судді та для чого потрібен суд,  уява про суд майбутнього, права людини тощо;
  • формат малюнку має бути не меншим за альбомний( А4) лист;
  • малюнок може бути виконаний фарбами, олівцями чи іншими засобами;
  • у правому нижньому куті малюнка має бути назва твору, прізвище та ім’я автора, а на звороті  -  школа,  контактний номер телефону.

Вимоги до творів: головні персонажі — суддя, працівник суду, адвокат, прокурор, бачення дитиною ролі судді, права, закону в суспільстві і призначення судочинства і правосуддя в Україні. Сюжет твору має ґрунтуватися на реальній або вигаданій судовій справі, життєвій історії, власному досвіді чи досвіді близьких родичів.

Зазначимо, що захід проводиться з метою підвищення правової освіти, поширення інформації про діяльність суду, висвітлення місії судді та суду в суспільстві.

Конкурс дитячого малюнка і твору приурочений до святкування Дня працівника суду ( 15 грудня 2019 року) та проведення Всеукраїнського тижня права, який відповідно до Указу Президента України проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Запрошуємо усіх бажаючих до участі у конкурсі.

Більш детальну інформацію можете отримати написавши листа на E-mail: inbox@ing.dp.court.gov.ua , на https://www.facebook.com/Inguletsky.distric.court 

 

За повідомленням прес-служби суду