flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області оприлюднив аналіз анкетування відвідувачів суду, яке проводилося за допомогою GOOGLE форми

21 грудня 2020, 17:39

АНАЛІТИЧНИЙ ЗВІТ

Коронавірус змінив звичний ритм життя кожної людини та безпосередньо режим роботи суду.

Звісно, всі зміни в роботі суду мають бути збалансовані, адже специфіка та можливості сьогодення не дозволяють судам перейти на дистанційну роботу. При цьому в судах повинні дотримуватися правил безпеки щодо здоров’я кожного громадянина, і одночасно гарантувати право на судовий захист. У звꞌязку з цим, ми вирішили провести опитування відвідувачів нашого суду.

У період з 28.10.2020 року по 15.12.2020 року проводилося анонімне опитування відвідувачів суду щодо якості роботи суду в умовах карантину за допомогою GOOGLE форми з метою забезпечення прозорості та відкритості діяльності суду, підвищення рівня ефективності діяльності суду, виявлення думки щодо якості виконання повноважень працівниками суду та дотримання норм процесуального законодавства.

 

Проведене опитування є досить корисним. Практична користь його полягає у тому, що отримані результати використовуватимуться для всебічного врахування думки громадян, визначення шляхів подолання існуючих проблем та прийняття відповідних управлінських рішень, направлених на їх вирішення та удосконалення діяльності судової установи.

На офіційних веб-ресурсах суду ( на сайті, у групі та на сторінці у соціальній мережі «Facebook») були розміщені оголошення про заплановане опитування відвідувачів з посиланням на анкету.

У ході реалізації опитування зібрана та проаналізована інформація за зазначеними вище параметрами, а результат опитування відвідувачів щодо якості функціонування суду відображений у відсотковому значенні відповідно до кількості респондентів, що надали відповідь на те чи інше питання в анкеті. На більшість питань потрібно було відповісти оцінкою за 5-бальною системою, де 1 - зовсім не задоволені, 5 - повністю задоволені, на деякі питання надавалися відповіді «Так» чи «Ні».

Всього в опитуванні прийняло участь 34 особи, що на 22 респондента менше в порівнянні з опитуванням 2019 року. Це пояснюється тим, що торік опитування проводилося за допомогою паперових анкет в приміщенні суду, а в 2020 році за допомогою Google Forms ( програмного забезпечення для адміністрування опитувань, яке входить до програмного забезпечення Google Docs Editors), а не кожен відвідувач суду є цифровообізнаним.

 

 

Результати опитування відвідувачів:

 

 

 

ВИСНОВКИ:

Підсумовуючи викладене, можна дійти висновку, що організація роботи в Інгулецькому районному суді міста Кривого Рогу Дніпропетровської області здійснюється в цілому на досить високому рівні. Середня оцінка якості роботи Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області в цілому – 4,4.

Разом з тим, дане анкетування дозволило виявити і окремі незначні проблемні моменти в організації роботи суду, надало відповіді на ключові питання, які були поставлені в програмі соціального дослідження.

Не дивлячись на високу позитивну оцінку відвідувачів щодо якості функціонування суду, будьте впевнені в тому, що усі Ваші побажання будуть взяті до уваги й розглядатимуться як рекомендації для подальшого удосконалення роботи суду, оскільки необхідно завжди прагнути здобувати кращих результатів у роботі, а не залишатися на досягнутому рівні.

Проведене опитування відвідувачів суду сприяло визначенню оцінки щодо рівня задоволеності громадян якістю різних аспектів функціонування суду для підвищення професіоналізму та ефективності його працівників. Зазначений захід сприяє покращенню взаємодії між громадянським суспільством та органами судової влади.

Враховуючи викладене, дане дослідження дало змогу з’ясувати, що діяльність Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області отримало високу оцінку відвідувачів суду, яка є результатом щоденної та відповідальної роботи адміністрації суду, суддів та працівників апарату суду.

Результативна організація роботи, постійний контроль за діяльністю суду та систематичне підвищення рівня професійності і культури працівників апарату суду, направлені на зміцнення рівня довіри громадян до судової гілки влади, доступності судової системи, а також на покращення іміджу Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області  та судів в цілому.

Варто зазначити, що проведення опитувань учасників судового процесу та відвідувачів суду стало доброю традицією нашого суду. В цьому році вирішили провести альтернативне опитування за допомогою GOOGLE форми, з огляду на обмеження запроваджені карантином, які створила пандемія COVID-19.

Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області щиро дякує всім громадянам, які прийняли участь в опитуванні, а також за високі оцінки організації діяльності суду. Як і в минулі роки, в майбутньому наш суд буде прикладати всіх зусиль для вдосконалення роботи суду, підвищувати рівень професійності і культури працівників апарату суду, брати активну участь в зміцненні довіри громадян до судової гілки влади, доступності судової системи, а також на покращення іміджу Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області та  судів в цілому.