flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Меморандум про запровадження волонтерського сервісу підписано

17 листопада 2021, 16:30
17 листопада 2021 року суддя-спікер Олексій Нестеренко та заступниця керівника апарату (в.о. прессекретаря) Аліна Кіракосян взяли участь у  Конференції «Кращі українські практики із впровадження сервісів для вразливих користувачів суду»», яка організована  EU Project Pravo-Justice в межах другого етапу Нової фази Ініціативи «Модельні суди».
 
Під час конференції відбулась офіційна церемонія підписання Меморандуму про співпрацю між Інгулецьким районним судом міста Кривого Рогу Дніпропетровської області, в особі судді-спікера Олексія Нестеренка, Криворізьким місцевим центром з надання БВПД, в особі заступника начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Наталі Кожем’яки, та Криворізьким навчально-науковим інститутом Донецького державного університету внутрішніх справ, в особі директора директора Пилипа Єпринцева.
 
«Хочеться висловити слова вдячності Проєкту за довіру, за те, що ми серед 70-ти обраних модельних судів України. Мною було запропоновано створити в нашому, віддаленому від центра міста, суді службу волонтерів. Запровадження, та якісне функціонування волонтерства у суді, допоможе підвищити довіру громадян до суду. Ми готові створити дієвий «Майданчик добрих практик» співпрацюючи з Криворізьким центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Криворізьким навчально-науковим інститутом», - наголосив Олексій Нестеренко.
 
 
📌Метою цього Меморандуму є консолідація зусиль сторін, спрямованих на забезпечення комунікації між органами системи правосуддя та громадою, створення атмосфери «дружнього до людини» суду, комфортних умов перебування відвідувачів суду у судовому приміщенні та зменшення психологічної напруги, що сприятиме підвищенню довіри громадян до системи правосуддя шляхом впровадження служби волонтерів у судах.