flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася зустріч у форматі «круглого столу» студентів із представниками Інгулецького районного суду, Криворізького місцевого центру з надання БВПД та Криворізького навчально-наукового інституту Донецького державного університету внутрішніх справ

02 грудня 2021, 17:00
02 грудня 2021 року в конференц-залі Криворізького навчально-наукового інституту Донецького державного університету внутрішніх справ відбулась комунікаційна зустріч у форматі «круглого столу» за участю партнерів підписаного Меморандуму про співпрацю.

На заході було обговорено питання щодо співпраці та забезпечення комунікації, створення атмосфери «дружнього до людини» суду, комфортних умов перебування відвідувачів суду у судовому приміщенні та зменшення психологічної напруги, що сприятиме підвищенню довіри громадян до системи правосуддя шляхом впровадження служби волонтерів у судах.

Участь у заході взяли суддя-спікер Олексій Нестеренко, заступниця керівника апарату суду Аліна Кіракосян,  заступниця начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Криворізького центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталя Кожем’яка, начальник  Криворізького бюро правової допомоги N2 Криворізького центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Артем Положешний, та декан  факультету №2 Тетяна Рекуненко разом із студентами-лідерами, які виявили бажання здійснювати волонтерську діяльність у суді.

Згідно домовленостям, Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області виступає модельним судом у реалізації проєкту «Служба волонтерів у судах». Для кандидатів на статус волонтера для подальшої їх діяльності буде проведено навчання на платформі дистанційного навчання системи безоплатної правової допомоги https://academy.legalaid.gov.ua, яка адмініструється командою мережі PRAVOKATOR правовий клуб, у тому числі менторами-наставниками суду – техніці безпеки та аспектам роботи.

Криворізький місцевий центр з надання БВПД виступає координатором у ході комунікації між судом, студентами-волонтерами суду та його відвідувачами та менторами-наставниками.

Пані Тетяна познайомила учасників зустрічі з шістьма студентами, які виявили бажання здійснювати волонтерську діяльність у суді.
Аліною Кіракосян та Наталею Кожем’якою були представлені мультимедійні презентації "Служба судових волонтерів", "Навчання волонтерів БПД", та надані інформаційні матеріали.
Артем Положешний розповів про проблемні питання, які виникають у відвідувачів суду при отриманні безкоштовної правової допомоги.
«Волонтерство - це інвестиція своїх зусиль, особистого часу та здібностей у вирішенні суспільних проблем. Однак, така інвестиція приносить лише нематеріальні вигоди людині, розвиває її особисть та розширює світосприяняття. Цим проєктом студентам надана можливість бути причетними до цікавого та корисного волонтерського руху», - наголосив Олексій Нестеренко.
Бесіда була дуже цікава, та тривала більше години.
Завершився «круглий стіл» словами вдячності студентів за надану можливість здобути практичний досвід у питаннях відправлення правосуддя, організації роботи суду та БПД, та спільним фото.
Шановні партнери та студенти!!!
Маємо надію на плідну співпрацю.
Будемо активно спілкуватися у створеній групі в Telegram🙂😊😉