flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урочисте вручення Криворізьким місцевим центром з надання БВПД волонтерам Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області сертифікатів про проходження дистанційного курсу "Підготовка волонтерів з впровадження сервісів для вразливи

21 січня 2022, 17:07

21 січня 2022 року відбулася зустріч у форматі «круглого столу» за участю судді-спікера Олексія Нестеренка, заступниці керівника апарату суду Аліни Кіракосян , заступниці начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Наталі Кожем’яки, та декана факультету №2 Тетяни Рекуненко разом із студентами-лідерами, які виявили бажання здійснювати волонтерську діяльність у суді.

В приміщенні Криворізького місцевого центру з надання БВПД відбулося урочисте вручення волонтерам Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області сертифікатів про проходження дистанційного курсу "Підготовка волонтерів з впровадження сервісів для вразливих категорій користувачів суду" на платформі дистанційного навчання системи безоплатної правової допомоги .

 

Служба волонтерів – складова інтегрованої рецепції суду, яка покликана забезпечити відвідувачам підтримку, як тільки вони ввійшли в будівлю суду. Волонтерська діяльність буде здійснюватися за такими напрямами: виконання первинних запитів відвідувачам суду, а особливо, для вразливих груп користувачів (дітей до 18 років, літніх людей, осіб з інвалідністю, потерпілих від сексуального та гендерно зумовленого насильства, торгівлі людьми, потерпілих, які є жертвами переслідування, та інших видів залякування); ефективніше спрямування потоку відвідувачів; запобігання плутанині; заощадження часу працівників апарату суду; мінімізація запитів клієнтів після їхньої взаємодії з волонтером.

Волонтерство — це чудова можливість ознайомитися з особливостями судової системи, дізнатися про деталі роботи суду. Разом з цим, це й величезна відповідальність за якісну допомогу, і підтримання іміджу судових органів. Участь у проєкті EU Project Pravo-Justice Ініціатива «Модельні суди» - Майданчик добрих практик є прекрасною можливістю для студентів, оскільки в них буде шанс застосувати на практиці свої комунікаційні навички, бо майбутній юрист – це не тільки кваліфікований фахівець у галузі права, а й психолог, який має вміти знайти спільну мову з найрізноманітнішими людьми.

Зустріч була дуже продуктивною, адже студенти-волонтери отримали багато порад, змогли поставити запитання , що їх цікавили, та поспілкуватися у неформальній дружній обстановці з наставниками-менторами.

Наостанок всі студенти отримали пакунки волонтерів від Криворізького центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 

Довідково: Волонтери суду - це студенти, що пройшли відповідне теоретичне навчання та практичну підготовку згідно меморандуму про співпрацю, укладеного 17.11.2021 між Інгулецьким районним судом міста Кривого Рогу Дніпропетровської областіКриворізьким місцевим центром з надання БВПД та Криворізьким навчально-науковим інститутом Донецького державного університету внутрішніх справ.

 

#волонтери_суду #волонтери_БПД #люди_доброї_волі #модельний_суд #модельне_рішення