flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Виступ судді-спікера Нестеренка О.М. на вебінарі для адвокатів Дніпропетровської області на тему «Особливості притягнення до відповідальності за правопорушення, пов’язані з керуванням транспортним засобом у стані сп’яніння»

11 червня 2022, 15:35
11 червня 2022 року відбувся вебінар для адвокатів Дніпропетровської області на тему «Особливості притягнення до відповідальності за правопорушення, пов’язані з керуванням транспортним засобом у стані сп’яніння».
✔️ Захід тривав дві години і складався з двох тематичних блоків. Адвокатам, які взяли участь у вебінарі, було нараховано 2 залікові бали підвищення кваліфікації.
📌 Перша частина заходу була присвячена темі розгляду в суді справ про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 130 КУпАП.
Лектором виступив Олексій Михайлович Нестеренко – суддя Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області, доктор філософії у галузі права.
У ході першого блоку були розглянуті питання дотримання ст. 6 ЄКПЛ під час розгляду справ про адміністративні правопорушення за ст. 130 КУпАП; можливості допиту працівників поліції під час розгляду справи; поняття «керування транспортним засобом», момент початку «керування»; поняття «водій» в українському законодавстві»; мінімально допустимий рівень алкоголю в організмі; виявлення та фіксування перебування у стані сп’яніння.
📌 У другій частині заходу увагу було зосереджено на питанні правових підстав та порядку примусового відчудження транспортних засобів за правопорушення, пов’язані з керуванням у стані сп’яніння в умовах воєнного стану.
Лектором виступив Веселов Микола Юрійович - професор кафедри державно-правових дисциплін Криворізького навчально-наукового інституту Донецького державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук.
Під час доповіді лектор розглянув поняття та правові підстави примусового відчудження майна (зокрема, транспортних засобів) в умовах дії воєнного стану; умови та особливості примусового відчудження майна як заходу правового режиму воєнного стану та адміністративного стягнення у вигляді оплатного вилучення чи конфіскації; мотиви та суб’єктів прийняття рішення про примусове відчудження транспортних засобів за керування у стані сп’яніння в умовах воєнного стану; проблеми правового регулювання примусового відчудження транспортних засобів за керування у стані сп’яніння в умовах воєнного стану.
📌 Адвокати-учасники заходу мали можливість поспілкуватися з лекторами та отримати відповіді на свої запитання.
 
 
 
Немає опису світлини.