flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області переміг у номінації "МОДЕЛЬНИЙ СУД РОКУ"

10 грудня 2022, 18:30
10.12.2022 року суддя-спікер Олексій Нестеренко та заступниця керівника апарату Аліна Кіракосян відвідали урочистий захід "Модельний суд року" організований EU Project Pravo-Justice
Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області переміг у номінації "МОДЕЛЬНИЙ СУД РОКУ" Ініціатива «Модельні суди» - Майданчик добрих практик
Щиро вдячні проєкту за підтримку, і надану можливість впровадити, та реалізувати модельні рішення.
Результативна організація роботи, постійний контроль за діяльністю суду, та систематичне підвищення рівня професійності і культури працівників апарату, направлені на зміцнення рівня довіри громадян до судової гілки влади, доступності судової системи, а також на покращення іміджу Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області та судів в цілому.
📌Довідково:
У березні 2021 року за результатами добору для реалізації нової фази Ініціативи «Модельні суди» Інгулецький суд був одним із 70 учасників з усієї України.
Нова фаза Ініціативи була покликана об’єднати кращий міжнародний та український досвід, а також стати майданчиком для обміну добрими практиками, спрямованими на покращення доступності, клієнтоорієнтованості та безпеки судів.
Нова фаза Ініціативи, зокрема, передбачала:
🔹 проведення серії вебінарів за участі міжнародних та національних експертів Проєкту щодо імплементації модельних рішень, а також обміну кращими українськими практиками.
🔹 проведення підсумкової конференції та вручення відзнаки «Модельний суд року» суду, який протягом року впровадить найбільшу кількість модельних рішень, а також окремі відзнаки за імплементовані модельні рішення у різних категоріях.
⚖️ Модельні суди - це ефективне судове адміністрування, орієнтованість на користувачів судової системи та високий рівень надання судових послуг. Вони впроваджують модельні рішення, які допомагають відвідувачам та працівникам суду почуватися комфортно та безпечно.
На сьогодні у межах Ініціативи “Модельні суди” 76 судів імплементували понад 100 модельних рішень. Наприклад, це такі рішення, як:
🔹Інтегрована рецепція суду, як перший контактний пункт користувача судових послуг з працівниками апарату суду задля отримання необхідної інформації.
🔸Якісна візуальна система навігації, яка полегшує пошук місця проведення судового засідання, підвищує загальний рівень безпеки в будівлі суду.
🔹Система електронних табло суду, що відображає інформацію, яка оновлюється у режимі реального часу.
🔸Спеціально обладнані зони очікування для відвідувачів суду, дитячі кімнати.
🔹Служба підтримки вразливих користувачів судових послуг, яка функціонує на базі суду.
🔸Налагоджена система, яка відповідає за особисту безпеку відвідувачів, суддів та працівників апарату суду.