flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Олексій Нестеренко взяв участь у роботі XIX позачергового з’їзду суддів України

13 січня 2023, 15:27

Суддя-спікер Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Олексій Нестеренко взяв участь у роботі XIX позачергового з’їзду суддів України, який проходив у приміщенні Київського апеляційного суду з 11 січня по 13 січня 2023 року.


Найголовнішим питанням порядку денного роботи з’їзду було обрання членів до складу Вищої ради правосуддя.


Також судді обговорили проблемні питання щодо оплати праці працівників апаратів судів, та проходження військової служби мобілізованих суддів до лав ЗСУ.


Таким чином, ХІХ позачерговий з'їзд суддів України обрав усіх 8 членів Вищої ради правосуддя, що дозволить відновити роботу органу суддівського врядування, розблокувати цілий ряд процесів у судовій владі, що пов'язані з роботою судів, кадровими питаннями, продовжить реалізацію завдань, що пов'язані з судовою реформою, а також прийняв рішення звернутися до Верховної Ради України щодо врегулювання питання оплати праці працівників суду.

"Беззаперечно у відновленні роботи Вищої ради правосуддя зацікавлені всі судді України, що показали і результати голосування. Нарешті буде розблоковано багато важливих функцій, виконання яких покладено на цей орган", - прокоментував роботу з'їзду Олексій Михайлович.