flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Олексій Нестеренко взяв участь у стратегічній сесії Регіональної ради з питань реформи правосуддя (РРРП)

22 березня 2023, 14:52

Співкоординатор Регіональної ради з питань реформи правосуддя (РРРП) - суддя-спікер Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області

Олексій Нестеренко 19 березня взяв участь у стратегічній сесії щодо подальшого розвитку ініціативи та посилення ролі правничої спільноти регіонів у творенні політики.

 

 

 
 
 
Довідково:
 
🔹 19 березня 2023 члени Регіональних рад з питань реформи правосуддя (РРРП) зібрались у Львові для проведення стратегічної сесії щодо подального розвитку ініціативи та посилення ролі правничої спільноти регіонів у творенні політики.
👍 Провідницею у сфері стратегування і управління змінами була запрошена експертка Олександра Бакланова.
☝️ Про що саме була стратегічна сесія? Про виокремлення значних досягнень,окреслення викликів попередніх років, напрацювання спільного бачення, формування візії майбутнього розвитку та конкретних кроків для втілення задуманого в життя.
🔸 Про що ініціатива РРРП і чому вона важлива?
🇪🇺🇺🇦 Проєкт ЄС “Право-Justice” започаткував ініціативу РРРП у 2017 році задля підтримки здійснення реформ у сфері правосуддя на місцях у регіонах.
🔹 Вже п'ять років Проєкт допомагає залучати правову спільноту до формування політики у сфері правосуддя в рамках Регіональних рад з питань реформи правосуддя Чернівецької, Дніпропетровської, Харківської, Львівської, Одеської областей та Донбасу. Нещодавно до ініціативи приєднався новий регіон - ми щиро вітаємо Кривбаську РРРП та сподіваємось на продуктивну співпрацю!
📌Ключовими завданнями рад є:
✔️ Висхідний (bottom-up) підхід до формування політики на основі об’єктивних даних
✔️ Діалог та система зворотного зв`язку між зацікавленими сторонами на регіональному та центральному рівнях по конкретних питаннях у межах різних напрямів реформування
✔️ Горизонтальна комунікація та нетворкінг
 
 
Джерело:

EU Project Pravo-Justice