flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

17 травня 2019 року суддя-спікер Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області взяв участь у круглому столі

17 травня 2019, 17:47

17 травня 2019 року суддя-спікер Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області взяв участь у круглому столі на тему: «Поведінка громадян у суді, як важлива складова відновлення довіри до судової влади».
Захід проходив у приміщенні Широківського районного суду Дніпропетровської області.

 

У заході взяли участь в.о. голови (суддя-спікер) Широківського районного суду Дніпропетровської області Леонідова Олена, суддя-спікер Інгулецького районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Мазуренко В’ячеслав, заступник начальника Широківського ВП КВП ГУ НП в Дніпропетровській області Біда Василь, керівник громадської організації «Учасників АТО та учасників бойових дій Широківського району «Побратими разом» Тютченко Олег, а також члени організації Гура Сергій, Шичанін Андрій, Ямковий Микола, керівник громадської організації «Народна рада» Денисенко Віталій, начальник відділу «Широківське бюро правової допомоги» Береза Олена, журналіст редакції газети «Вісник» Плосконос Жанна, в.о. прес-секретаря суду Лила Євген.

Захід відкрила в.о. голови (суддя-спікер) Широківського районного суду Дніпропетровської області Леонідова Олена. Вітаючи учасників круглого столу, наголосила на актуальності теми та висловила надію, що ця зустріч сприятиме вирішенню проблемних питань поведінки у суді, як важливої складової відновлення довіри до судової влади та прийняття спільних пропозицій, розповіла про правове регулювання поведінки в суді. Акцентувала увагу на взаємовічливості суддів та працівників суду, з одного боку, а також громадян, які звертаються до суду з іншого.

Прес-секретар Широківського районного суду Дніпропетровської області Лила Євген повідомив, про результати анонімного опитування громадян вказаної теми круглого столу, які були проведені в приміщенні суду, з 18 березня 2019 року по 18 квітня 2019 року.

Представники громадських організацій Широківського району розповіли про проблеми, які турбують громадян Широківського району під час звернення до суду. Гура Сергій зазначив, що основна проблема при зверненні до суду – це бюрократія та юридична необізнаність громадян. При цьому начальник відділу «Широківське бюро правової допомоги» Береза Олена повідомила, що кожний 2 та 4 вівторок в приміщенні Широківської районної державної адміністрації громадяни Широківського району мають можливість отримати безоплатну правову допомогу, але не звертаються.

Керівник громадської організації «Учасників АТО та учасників бойових дій Широківського району «Побратими разом» Тютченко Олег зауважив про необхідність роботи Центру правової безоплатної допомоги в приміщенні суду на постійній основі.

З доповіддю виступив - заступник начальника Широківського ВП КВП ГУ НП в Дніпропетровській області Біда Василь щодо ролі органів Національної поліції в забезпеченні безпеки працівників та відвідувачів суду.

Адвокат Велегура Микола повідомив про правила адвокатської етики та поведінку адвокатів у суді.

Суддя-спікер Інгулецького районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Мазуренко В’ячеслав розповів про забезпечення поваги до суду в зарубіжних країнах.

Під час круглого столу лунало багато пропозицій та думок.

В.о. голови (суддя-спікер) Широківського районного суду Дніпропетровської області Леонідова Олена висловила подяку учасникам круглого столу за їх готовність до співпраці та налагодженню ефективної комунікаційної взаємодії.

(Джерело: https://shk.dp.court.gov.ua/sud0445/pres-centr/news/710577/ )