flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація у справі щодо завдання побоїв собаці породи «Сибірський хаскі»

30 липня 2019, 09:30

Ти назавжди у відповіді за тих, кого приручив.
Антуан де Сент-Екзюпері

 

09 липня 2019 року до Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської  області надійшли матеріали справи про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1. ст.89 КУпАП (жорстоке поводження з тваринами), відносно громадянина Ц.

Так, 16.06.2019 в смт. Широке Широківського району Дніпропетровської області громадянин  Ц. завдав побоїв собаці породи «Сибірський хаскі», яка належить громадянці К., чим завдав їй фізичного болю і не спричинив тілесні ушкодження, порушивши вимоги ст.ст.4,18 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження».

При розгляді справи в суді громадянин  Ц. свою вину у скоєнні правопорушення, визнав, але пояснив, що він дійсно вдарив собаку сусідів після того, як побачив, що вона спіймала гуску, яка знаходилася поза межами двору, та задушила її. Вважав, що собака має бути у наморднику, і вигулювати собаку має доросла людина, а не дитина.

 З урахуванням викладеного, суд вважає за необхідне накласти на громадянина Ц. адміністративне стягнення у вигляді штрафу в дохід держави у розмірі 3400 (три тисячі чотириста) гривень.

Чи буде оскаржена Постанова від 29.07.2019 року  до Дніпропетровського апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення громадянином Ц.?

За подальшим перебігом подій слідкуйте на нашому веб-сайті та на офіційній сторінці у мережі Фейсбук  👉 https://www.facebook.com/Inguletsky.distric.court

Нагадуємо, 04 серпня 2017 року набрав чинності Закон України від 22 червня 2017 року № 2120-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження гуманного ставлення до тварин".

Жорстоке поводження з тваринами є несумісним з вимогами моральності та гуманності, що  спричиняє моральну шкоду людині.