flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо участі в.о. прес-секретаря Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області у тренінзі

15 листопада 2019, 17:42

14 та 15 листопада 2019 року у місті Києві (конференц-зал готелю «IBIS») головний спеціаліст (в.о. прес-секретаря) Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Аліна Кіракосян взяла участь у тренінзі «Альтернативні майданчики для поширення інформації про суд», який проводився в межах проекту «Відкритість судів для ЗМІ та громадськості як запорука верховенства права» ГО «Вектор прав людини» за підтримки Ради суддів України та програми МАТРА (Embassy of the Netherlands in Ukraine).

Захід розпочали вступним та настановчим словом Голова Ради суддів України Богдан Моніч та директор ГО «Вектор прав людини», розробниця досліджень та автор звітів щодо дотримання права на справедливий суд в Україні, комунікації судової системи Валерія Рибак.

 

Спікерами тренінгу були:

Svitlana Tsurkan - керівник відділу освітніх програм Mystetskyi Arsenal;

Ярослава Сошинська - кандидат історичних наук, виконавчий директор ВГО Українська бібліотечна асоціація, доцент НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського»;

Валентина Кузик - тренер з комунікацій, програмний менеджер та експерт з гендерних питань та інклюзивності Internews;

Назарій Боярський - член правління ГО «Вектор прав людини», член групи тренерів молодіжного департаменту Ради Європи, розробник досліджень та автор звітів щодо дотримання права на справедливий суд в Україні, комунікації судової системи

Завдяки тренінгу працівники судів навчилися:

 - планувати освітні та просвітницькі заходи;

 - визначати свою цільову аудиторію;

 - мислити нетипово при організації комунікаційних активностей;

 - нестандартно організовувати заходи, використовуючи різні альтернативні простори, зокрема, бібліотеки, музеї тощо.

 

«Першого дня тренінгу говорили багато і конструктивно про: цільову аудиторію суду; визначення правильної стратегічної форми спілкування з різними категоріями відвідувачів; кризові ситуації; наводили приклади цільової аудиторії свого суду; розробляли методику відбору цільової аудиторії; порівнювали інфографіку та статистику 2019 року з минулими роками. Довели на приладах, що бібліотека - це не лише книги і читальний зал, а й супермайданчик для діалогу суду з дітьми, студентами, ЗМІ, відвідувачами суду. 15 листопада, кожен учасник тренінгу відчув себе мистецтвознавцем, адже з цікавістю розглядали картини «Страшного суду», скульптури богині Феміди, яку зображували із зав'язаними очима, терезами і мечем у руках. Порівнювали твори мистецтва, які були створені у різні мистецькі епохи. Розмірковували: які асоціації можна підібрати до слів «меч», «терези», «пов'язка»; як можна поєднати "СУД" і "МУЗЕЙ"; у якому форматі можна провести комунікаційний захід; як обрати цільову аудиторію для такого альтернативного майданчика. Кожен учасник працював і створював свій проект комунікаційного заходу щодо поширення інформації про суд. Всі активно приймали участь в обговоренні проектів один одного ( в малих групах, і в цілому учасниками ). Цікаво було послухати оригінальні ідеї, які можна реалізувати і втілити в життя. Насамкінець, підвели підсумки, отримали сертифікати, зробили фотосвітлини, обмінялися контактами один одного, випили кави і... кожен поїхав з новими знаннями і досвідом додому - у різні куточки нашою Батьківщини»,- написала на свої сторінці у Facebook пані Аліна.

 

Переглянути фотограції з тренінгу можна тут ➡