flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведення Дня відкритих дверей для учнів 8-9 класів

04 грудня 2019, 17:00

04 грудня 2019 року до Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області на День відкритих дверей завітали учні 8-9 класів Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 92 Криворізької міської ради Дніпропетровської області.

Керівник апарату суду Ольга Козаченко розказала гостям про роботу канцелярії, архіву, про те, як організована робота суду, який шлях проходить справа з моменту потрапляння до суду,  та до завершення судового розгляду.

Після, всіх запросили до зали судового засідання, де особливу зацікавленість школярів викликала зустріч з головою суду Олексієм Нестеренком. Діти дізналися з перших уст про повсякденну роботу судді, змогли отримати відповіді на свої запитання. Діти в свою чергу із захопленням ставили по-дитячому невимушені запитання, висловлювали свої думки.

Головний спеціаліст Аліна Кіракосян показала школярам коротенькі відео-ролики «Хто такий суддя?», «Правосуддя в Україні», а також мультимедійну презентацію «Судова система України. Права учасників судового процесу», у ході перегляду якої, вівся активний діалог з дітьми.

Також юні відвідувачі дістали рідкісну можливість посидіти в суддівському кріслі та потримати в руках молоток судді (він же молоток головуючої особи), який символізує право на остаточне рішення.

Діти активно долучилися до ще однієї ініціативи суду, а саме: участь у конкурсі малюнку та твору серед школярів на тему: «Суд очима дитини».

Завершилася ж зустріч теплими словами вдячності від школярів та завуча за приділену їм увагу та можливість ознайомитися з діяльністю суду, побажаннями успішного навчання, сподіваннями на нові зустрічі в майбутньому і, звісно, що спільним фото на згадку.

 

Більше фотосвітлин тут