flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведення Дня відкритих дверей для учнів 8-9 класів , який приурочений до Всеукраїнського тижня права

10 грудня 2019, 15:58

10 грудня 2019 року до Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області на День відкритих дверей завітали учні 8-9 класів двох шкіл, а саме: Криворізької ЗОШ І-ІІ ступенів № 67 та КНВК «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів №9 з посиленою спортивною підготовкою» Криворізької міської ради Дніпропетровської області.

Всіх запросили до зали судового засідання, де керівник апарату суду Ольга Козаченко розповіла гостям про організацію роботи суду.  

Потім школярі поспілкувалися з головою суду Олексієм Нестеренком. Діти дізналися з перших уст про повсякденну роботу судді, змогли отримати відповіді на свої запитання, які ставили із захопленням.

Головний спеціаліст Аліна Кіракосян провела вікторину на правову тематику, показала школярам коротенькі відео-ролики «Хто такий суддя?», «Правосуддя в Україні», а також мультимедійну презентацію «Судова система України», у ході перегляду якої, вівся активний діалог з дітьми.

Також юні відвідувачі з захопленням подивилися мультфільм "Кінь проти Хом’яка" та «Слон проти Жирафи» (створено за підтримки Проекту USAID та Асоціації розвитку суддівського самоврядування України). Кожен відчув себе у ролі сторін судового засідання. Учні мали змогу оцінити правомірність дій позивача та відповідача та прийняти обґрунтоване рішення на користь однієї зі сторін. 

Діти активно долучилися до ще однієї ініціативи суду, а саме: участь у конкурсі малюнку та твору серед школярів на тему: «Суд очима дитини».

Завершилася зустріч словами вдячності від школярів та вихователів за приділену їм увагу та можливість ознайомитися з діяльністю суду, побажаннями успішного навчання, сподіваннями на нові зустрічі в майбутньому і, звісно, що спільним фото на згадку.

До речі, День відкритих дверей у суді приурочений до Всеукраїнського тижня права, який відповідно до Указу Президента України проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

 

Більше фотосвітлин тут